שוקולד הוא ממתק פופולרי מאוד בתעשיית המזון. רוב האנשים בעולם שיש להם רצון למתוק ורוצים לפנק את עצמם אוכלים שוקולד
לא פלא שאחת המתנות הפופולריות ביותר לשליחה הביתה או למשרד הוא מארז פרלינים מפנק ומתוק
שוקולד הוא ממתק פופולרי במדינות רבות, והוא משמש לעתים קרובות כמתנה. הוא נוצר לראשונה על ידי בני המאיה, והוא קיים כבר מאות שנים.
המילה “שוקולד” נובעת מהמילה הספרדית “קקאו”. השימוש המוקדם ביותר במילה היה בשנת 1600 כשהתייחס למשקה שנעשה עם מים או חלב, סוכר ושוקולד.
ישנם סוגים רבים ושונים של טעמים, כמו שוקולד חלב, שוקולד מריר, שוקולד לבן ושוקולד ללא סוכר. הסוג הראשון של השוקולד שהוכן היה שוקולד חלב.
סוג זה של שוקולד עשוי מחמאת קקאו או מוצקי קקאו מעורבבים עם חלב או שמנת כדי להפוך אותו לקרם.
סוג השוקולד הבא שהוכן היה שוקולד מריר.
סוג זה של שוקולד עשוי מחמאת קקאו מעורבבת עם סוכר ומרכיבים אחרים כדי להפוך אותו למריר-מתוק.
שוקולד לבן הוא הסוג השלישי של שוקולד שנוצר אי פעם. סוג זה של שוקולדים עשוי מחמאת קקאו מעורבבת עם סוכר, אך היא ללא מוצקי קקאו.
איך מכינים את השוקולד שממנו מרכיבים מארז פרלינים?
שוקולד הוא מזון העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי, הנקרא קקאו תאוברומה (ביוונית – מזון האלים).
קטיף: רוב הקטיף בעולם נעשה בצורה ידנית ע"י מצ'טה. לאחר מכן, חוצים את הפרי לשניים ומוציאים את הזרעים. בפרי בוגר, ישנם בין 40 ל-50 פולי קקאו.
הבשלה: את הזרעים מניחים בתוך ארגזי עץ ועליהם מניחים עלי בננה .
משאירים למשך 5 ימים להתססה. בזמן ההתססה, טעם הזרעים מתחיל להתפתח וכאן הם מקבלים את צבעם החום. עכשיו אפשר לכנותם פולי קקאו.
ייבוש: את פולי הקקאו מפזרים על מחצלות ומערבבים למשך 5-7 ימים. מכניסים אותם לתוך שקים ושולחים למסחר בכל העולם.
ניקוי: במפעל בודקים שאין בקטריות ומסירים שאריות שהם לא פולי קקאו. כמו כן, מעבירים ניקוי יסודי לפולים.
קלייה: הקלייה נעשית בתוך גלילי ענק מסתובבים. חלק מהמפעלים קולים על טמפרטורה נמוכה למשך זמן רב,
בעוד אחרים קולים על טמפרטורה גבוהה למשך זמן קצר. קלייה נעשית בין חצי שעה לשעתיים.
הקלייה מעניקה את הצבע הכהה לפולים ואת הארומה שלהם. מפצחים את הקליפה שלהם ומפרידים, מה שנשאר זה שברי פולי קקאו.
טחינה: פולי הקקאו נטחנים ע"י אבנים כבדות שמסתובבות ואז נוצר נוזל שנקרא ליקר שוקולד (אפילו שאין בו אלכוהול).
הזה, הוא הופך לאבקת קקאו או לשוקולד לאכילה. אבקת קקאו: אבקת הקקאו נוצרת כשליקר הקקאו נשאב לתוך מכבש ענק שמפריד את חמאת הקקאו דרך פילטרים.
מה שנשאר – "עוגת קקאו" שאותה מקררים וטוחנים לאבקת קקאו.
קונצ'ינג: זהו תהליך יצירת הטעם של השוקולד. תהליך זה משתנה ממפעל למפעל וזמן התהליך לוקח בין כמה שעות עד כמה ימים.
בזמן התהליך, מוסיפים את חמאת הקקאו. לאחר מכן מטמפררים את השוקולד ויוצקים אותו לתבניות או לבלוקים, או שמעצבים אותו לצורת טיפות.
משם, הוא נארז ונשלח להפצה.
צוות יוקרה בפרי המתמחה בעיצוב מגשי פירות בירושלים , מארזי מתנה לחגים, מארזי פרלינים ועוד ישמחו להתאים לכם מארז מפנק יחד עם שירות מקצועי ואדיב.