עולם השוקולד רווי שמות ומושגים שרובנו לא ממש יודעים מה עומד מאחוריהם, או מהי בכלל המשמעות שלהם.
את הפרלינים, למשל, כמעט כולנו מכירים, אבל לא תמיד בטוחים מהו ההבדל בין פרלין לטראפל, האם כל ממתק שוקולדי הוא בעצם פרלין,
או שאולי בעצם מדובר באותן בונבוניירות מיתולוגיות שהיינו מקבלים במתנה ומעבירים הלאה
ראשית יש לדעת מהו בכלל פרלין. המושג פְּרָלִין בא מצרפתית: Praline.במקור הוא בכלל שקד המצופה בקרמל.
משמעות המילה עברה מספר שינויים מאז המצאתה במאה ה-18,
ובשפה העברית היא משמשת כיום ככינוי כולל לממתקי שוקולד ממולאים ידועים בשפות אחרות גם כפרלינים בלגיים: pralines belges
עם הזמן החלו קונדיטורים לטחון את הפרלין לאבקה, ומאוחר יותר למחית; מחית הפרלין הפכה לנפוצה ופופולרית יותר מהפרלין המקורי.
המחית, לעיתים בתוספת שמנת, משמשת כקרם או מילוי בקינוחים ובעוגות. המחית הנמכרת כחומר גלם מכונה במקומות שונים "פרלינה" או "נוגט"
לפי מה בודקים אם מארז פרלינים הוא איכותי?
מה שקובע את איכות השוקולד שממנו מכינים מארז פרלינים הם אחוזי מוצקי הקקאו שבו (חמאת קקאו + עיסת קקאו).
כמו כן סוג האקלים שהעץ גדל בו, סוג האדמה והמרחק מקו השווה ,כל הפרמטרים הנ"ל משפיעים על טעם המוצר הסופי ואיכותו
היתרונות של אחוז חמאת קקאו גבוה בתהליך יצור הפרלין הם :
זמן – תהליך המסת / טמפרור של השוקולד מהיר יותר, ככל שאחוז חמאת הקקאו גבוה יותר כך השוקולד ימס מהר יותר ותהליך הייצור יהיה קצר יותר .
חיסכון בעלויות – כשעובדים עם מוצר בעל אחוזי חמאת קקאו נמוכים זה אומר שיש בו בהכרח אחוזי עסת קקאו גבהים מה שלא מתאים לייצור ולכן תגלו שמוסיפים לשוקולד המומס / מטומפרר חמאת קקאו שנרכשת בנפרד . חמאת קקאו היא מוצר יקר יותר מהשוקולד כל שכל תהליך ייצור הפרלינים מתייקר .
נוחות בעבודה – שוקולד בעל אחוז חמאת קקאו גבוה שנמס בצורה חלקה ושלא מצריך עבודה קשה בהליך מילוי תבניות הפרלינים מהווה יתרון משמעותי .
ברק – פרלין הנעשה משוקולד בעל אחוז חמאת קקאו גבוה יותר יקבלו ברק, דמוי מראה מובהק יותר בגמר ההכנה .
טעם – פרלין הנוצו משוקולד בעל אחוז חמאת קקאו גבוה יהיו בעלי טעם עשיר ונימוך בפה , חמאת הקקאו מתחילה להינמס בטמפרטורה של 30 מעלות. גוף האדם נמצא בטמפרטורה של 36.5 מעלות ככה של טעימה מפרלין בעלי אחוז חמאת קקאו גבוה מעשירה יותר את הטעם .
השוקולד שלנו מתאים בצורה מושלמת לייצור פרלין בגלל אחוז חמאת הקקאו הגבוה שיש בו .
השוקולד מרכז בתוכו את כל המרכיבים שנדרשים על מנת לייצר מעדנים אכותיים ובעלי ברק .
צוות יוקרה בפרי מגשי פירות בירושלים מכין לכם מגוון גדול של מארזים איכותיים. נשמח להתאים לכם מארז פרלינים לכל חג ולכל אירוע